tirsdag 27. desember 2011
Trege dager fortsetter..
I dag var jeg og Kjell på jaren for å prøve lykken atter en gang. Godt vær var spådd og vi hadde fått høre om godt sikfiske fra dagen før. Var ute lenge føre grålysninga og satte ut 3 gjeddestenger hver. De fikk dessverre stå uforstyrret hele dagen til tross for at det nå ikke lå ett fnugg med lysdempende snø på isen og at sola skinte fra blå himmel. Gjedda på jaren er og blir vrien, men vi hadde ihvertfall ett godt sikfiske å falle tilbake på, trodde vi.!! Siken startet greit, men det var ikke særlig trøkk i den. Trodde det kom til å bli bedre utover som det ble lysere, men det gikk i fra middels til dårlig. Få fisk å se og de man så svømte forbi uten å se på myskaen. Men så plutselig kom det en fin kilos++ sik inn under hullet til Kjell. I stor fart kastet den seg over myskaen og Kjell var happy, helt til den gikk av og snudde i hullet, da var ingen happy..
fredag 23. desember 2011
Jul og gjedde (forhåpentligvis)
Ellers var det grei fart i siken og vi endte opp med tot 30 agnsik. 2 stk sniper klarte også trøkke trynet over agnfisken så vi fikk i hvertfall igang hjertepumpa ett par ganger føre skuffelsen kom i det tilslaget var satt. Rett nedenfor oss satt Audun og det hadde ikke gått så mye bedre på gjeddefronten hos han heller. Så det var nok ikke dagen for å prøve gjedda på jaren denne dagen heller.
Kjell ligger med aua på stilker. Jeg vedlikeholder tradisjonen med å glemme liggeunderlag på sesongens første kikkfisketur (stangbaggen hjalp ihvertfall litt).
Ellers har jeg og Kjell planer om å gjøre en ekstra innsats på ett mindre skogsvann i jula. Har trua på at forholdene skal ligge til rette for noen digre kannibaler i dette tjennet. Jeg tok en solotur dit i dag, men det gikk rett og slett røv. Ikke så mye som tegn til liv ved gjeddestenga og tidsfordrivsfisket etter agnfisk var uten sidestykke dårlig. Akkompagnert med sur luft og isregn var ikke dette en av mine bedre turer. Eneste positive fra dagen er at nysnøen som gjør det mørkt og trist for gjedda ser ut til å forsvinne fra tjennet. Så nå som godværet ser ut til å komme utover i romjula (YR detta bør stemme) så får man tråkke på med nytt mot og ny tru..
tirsdag 20. desember 2011
Julekalender hos fiskersiden 20 desember
Alle øktene jeg har etter brasme foregår fra kvelden 2000 til så lenge man gidder. Men da jeg personlig har opplevd beste fiske er når det begynner å lysne igjen og de neste timene etter dette.
Det er hovedsakelig to forskjellige metoder jeg har brukt til dette fiske og den første er aktivt fiske med en quviver stang, der oppsettet er methodfeeder og med en kort fortom på ca 3-4cm og opp til maks 10 cm. Krokstørrelse varierer etter hvilket ang jeg bruker, men det enkle, som mark og mais i en kombo fungerer greit. Med denne metoden trenger man ikke å bruke hair-rig, man kan ha agnet rett på kroken. Det som er viktig med denne metoden er at man må være veldig konsentrert på grunn av at tilslaget må komme veldig tidlig så ikke brasma greier å spytte ut agnet. En annen ting som kan være litt irriterende med denne metoden er at man fort kan få en del liners(fisken er borti sena) på brasmefiske, og da er det fort gjort å tru at det kan være fisk som er på agnet.
Den andre metoden jeg bruker, er statisk meite med nappvarslere og hangers. Det som er bra med denne metoden er at man kan bruke flere stenger samtidig, men det som jeg syntes er optimalt ved denne metoden er at man bruker to stykker, siden det fort kan bli flere fisk samtidig når brasmene stiger inn på forplassen. Jeg bruker methodfeeder og en kort fortom som regel er fra 3 til 7 cm. Med denne metoden bruker jeg en hair-rig der agnet pleier å være popup mais, eller en 10mm boilie. Krokstørrelse pleier å være en 6er eller 8er. Ved denne måten å fiske etter brasme er den som er mest behagelig, da trenger man bare å vente til nappvarslerne gir fra seg litt lyd, så titte på hangeren for å se om det er liners eller om at fisken tar agnet og deretter gjøre tilslag.
Rodpod med tre stenger.
Så hvordan skal man fore opp fiskeplassen?
Det er sikkert mange forskjellige måter å fore en brasmeplass på, men det jeg har funnet ut de siste årene er at man må fore MYE. Det er ikke uvanlig at det går med ca 50 liter med for under ett brasmepass. Det jeg bruker aller mest er diverse partikler. Her er det en fordel å bruke store partikler som formais, kikkerter, blackeyed beans, mungbeans, og maple peas. Man kan velge om man vil fore kontinuerlig ved at man bruker en kraftig stang som man spodder partiklene med, eller å bruke en båt til å ro ut på plassen for så å spre ut foret over det området man skal fiske på. Andre ting som fungerer veldig bra er boilies og pellets. ( dette blir mindre brukt for min del siden prisen på disse varene er mye dyrere enn partikler)
ca 150 kg med tørkede partikler
Noen liter med partikler!
God mat for fisken!
En annen ting som jeg har erfart etter disse årene er at man må ha masse ”mat” i method mixen og det er her pelletsene, tunfisken og vanlig mais gjør sin nytte. En god method mix består av ca 30-40 prosent med ”mat”. Dette er viktig slik at fiskene som svømmer rundt og spiser opp det man har foret opp tidligere, lettere skal finne fram til agnet ditt. Det kan også oppleves at brasmene blir gira av at man bruker mye mat i method mixen og på det verste (eller kanskje det beste) så kan man føle at feederen aldri får ligge i fred siden de er så gira på ”forballen”. De siste årene har jeg hatt et veldig greit brasmefiske, men det er ikke før i år jeg har fått brasme over 4kg, men når den først kom så kom det flere. År endte jeg med 3 brasmer over 4 kg. Her kommer det en liten bildeserie
3970gram og 65 cm
4030gram og 63cm lang
4070gram og 66cm lang
4220gram og 64cm lang
Nydelig ryggbilde av en brasme med gytevorter.
Det er bare å drømme seg bort til neste sommer! :)
søndag 2. oktober 2011
gjesteboka slettet
Har lett rundt etter noen andre brukbare gjestebøker uten hell og siden blogger.com ikke har en egen gjestebok får man heller være foruten.
Ellers: Vinteren er i anmarsj med ismeite og lakedunking rett rundt ett litt langt hjørne. Får håpe det er noen pene specimen som ønsker å slenge seg på når den tid kommer. Tight lines til alle meitere++ i det vi er i gang med å nærme oss den kalde, mørke og fæle tida.
tirsdag 20. september 2011
Nytt medlem av Sfk Eidsvollingen.
Jeg heter Petter Baarstad og har vært fiskegal siden jeg kan huske.
Etter mange år med Bekkørret og Harrfiske som liten begynte interessen å gli over til våre andre rovfisker som Gjedde, Abbor og gjørs. Jeg fisker også mye i saltvann her i landet, men det blir mest ferskvannsfiske.
I saltvann så er nok ei Lange på 19600gr mitt største minne, men det er nok Øyer Gjedda på 15300gr som hever seg over alt jeg har prestert fiskemessig her i landet.

Som et nytt medlem her i sfk Eidsvollingen vil jeg gjøre mitt beste for å sende inn konstruktive blogger og forhåpentlivis så blir det noen fine bilder også.
Skitt Fiske!!
torsdag 15. september 2011
Harrfiske i Lågen.
Tirsdag 13.09.11
Jeg dro en tur til fåberg for å titte etter steder å fiske, fant noen plasser som jeg prøvde uten å få fisk i det hele tatt. Hadde noe smålugging i marken men ellers var det helt stille.
Onsdag 14.09.11
Denne dagen skulle jeg og Håvard(lettere kjent nanablogg) prøve et tips jeg hadde fått av en lokalfyr nede på intersporten. Jeg møtte Håvard på essoen ved 1500 tiden også dro vi mot plassen jeg hadde hørt om. Det skulle vist ha blitt tatt harr over 2kg på plassen så trua var ganske høy, selv om jeg viste at vannføringen var ganske høy. Det var gangske idyllisk plass vi fisket på men det var ikke så veldig trøkk i fisken. Både jeg og Håvard fikk en harr hver som veide 570 gram.
Når det begynte å mørkne fant vi ut at vi skulle komme oss hjemover igjen.
Torsdag 15.09.11
Jeg kjedet meg alt for mye hjemme på hybelen så jeg fant ut at jeg skulle stikke ut å fiske. Jeg hadde tenkt til å fiske ved Jørstadmoen, men fant ikke noen plasser som jeg likte, så jeg dro til utløpet ved Gausa. Jeg tuslet et godt stykke nedover mot lillehammer og prøvde noen kast og jeg fant fort ut at her var det for grunt og for mye strøm. Så jeg pakket sammen og stakk til Fåberg.
Jeg fikk fort en liten harr på 200-300gram, men etter dette var det stille over en time, men plutselig rykket det til i stanga og jeg kjente at dette var en fin harr (tipper rundt kiloen) men denne datt av ca 5 meter fra land. En time seinere smalt det til en gang til og jeg fant fort ut at dette ikke var en harr, siden den greide å dra ut meter fra snelle selv om bremsen var stilt relativt sterkt. Etter en liten fight på ca 2-3 minutter så jeg en pen ørret gli fint inn i fiskehåven. Den var fint kroket i munnviken så avkrokning gikk greit, så jeg bare veide den kjapt og tok 2 bilder av den før den fikk friheten sin tilbake. Ørreten veide 1.8 kg.
Nmu-treffet på Gjøvik
Jeg hadde kokt om en del liter med formais,kikerter osv som jeg hadde tenkt til å spodde ut, pluss at Andreas hadde med en del små-partikler og pellets. Vi fikk ihvertfall spoddet ut en del for før det blei alt for mørkt.
Den første natta hadde jeg et veldig godt brasmefiske som resulterte i ny pers for min del.
Fisken veide 4220 gram og var 64cm lang.
Jeg hadde ikke forventet meg å få så stor brasme her så nå var egentlig helga mi redda.
Andre dagen og natta hadde jeg et helt greit fiske der jeg fikk ei brasme som veide 3220gram pluss jeg fikk en fin vederbuk som veide 2210gram.
Alt i alt hadde jeg en fin helg med godt selskap, pluss at jeg vant konken som nmu hadde på treffet. Så en ny snelle fikk bli med meg hjem :)
mandag 1. august 2011
Endelig!!!!!!!!!
Jeg kan si at det er ufattelig deilig og endelig nå et fiskemål som jeg satt meg for ca tre år siden da Sondre fikk den første brasma over 4 kg der. Jeg har ca brukt over 20 netter de siste 2 årene for å nå dette målet så når det endelig skjer så fikk jeg to brasmer over 4kilo på en tur. Det kom noen gledesrop for å si det sånn. Hehe.
Den første fisken veide 4070gram og var 66cm lang
Den andre fisken veide 4030gram og var 63cm langt
Den ene dagen fikk jeg også ny rekord på vederbuk. Fisken veide 2320gram og 52 cm. Bildene av denne fisken har jeg greid å slette ifra kameraet før jeg hadde lagt de over på dataen. Veldig kjedelig men er utrolig fort gjort når man sitter i halv søvne og styrer med bilder fra natta som har vært. Hehe
To dager etter turen der jeg dro 2 brasmer over 4kg så hadde vi en skikkelig satsning uten at det blei det helt store. Jeg hadde for øvrig et greit fiske der jeg dro 6 brasmer med en topp på 3970 gram 65cm.
Brasma på 3970 gram og 65 cm
Så nå som jeg har nådd målet mitt må jeg sette meg et nytt og det blir å få brasme over 4400gram :)
mandag 25. juli 2011
Uvanlig tregt
STAPPA!!
Bra nakke.
Dagen etter var jeg og Kjell ute. Det sto fortsatt fisk på swimmen i det vi skulle fôre, men fisket forholdt seg tregt utover hele dagen. Kjell endte opp med den største opp mot 3200, og vi var mindre "plaget" av buk denne natta. Endte vell opp med totalt 10-11 brasmer og 15-16 buk. Trolig det ekstremt fargete vannet som gjør at fisken spiser tregere og det blir ikke den samme konlurransen som det pleier å være. Men vi gir oss ikke, og skal fortsette å true på til 4+/4,5+ fisken sitter..!!
fredag 15. juli 2011
Treeege dager
Det skal ikke stå på innsatsen men uttellingen lar vente på seg.
Forrige helg satset jeg på en ny plass i Vorma etter brasme, ettersom den vante plassen ikke var fiskbar grunnet fortsatt for mye vann. Selvfølgelig litt for mye vann på den nye plassen også men her var det i hvert fall fiskbart. Men å prøve seg på ett brasmepass uten noen form for forhåndsfôring er jo vell optimistisk. Satset derfor på en real fôrings med masse pellets og en del partikler sammen med en del grunnfôr noen timer føre godperioden. Men etter 8 timers fiske uten så mye som antydning til brasme (ikke en gang buk) vente jeg nesa hjemover kl 05.00. På mandag var det Hersjøen som sto for tur, men det var seegt der også. Kjell fikk eneste borre som nærmet seg godkjent størrelse på 6-7hg. Onsdag - Torsdag hadde jeg og Kjell planlagt sutertur med guiding fra Andrè fra sfk utpåtur, men ryggen til Andrè gikk dukken dagen føre, så vi la tjernet på vent. Valget sto mellom Bergtjern og Juveren. Normalt etter forholdene hadde det nok blitt Bergtjern, men ettersom begge følte at de trengte å føle ordentlig fisk så falt valget på Juveren som etter sigende skal være texas på denne tiden av året. I det vi ankom den vante plassen så vi at det var stygg mye vann, og kort tid etter fant vi ut at vasspesten hadde lagt seg som ett tykt teppe laaaangt utover. Etter litt søking fant vi en spott hvor det var noen små åpne flekker og fôret opp, men det viste seg at å treffe flekkene var vrient. I det klokken passerte 01.30 hadde vi ikke hatt noe føling av fisk på svimmen og heller ikke sett noen aktivitet over fôret heller. Fortvilelsen begynte å ta overhånd og vi tok avgjørelsen av å pakke opp og satse på andre siden hvor det er dypere og forhåpentligvis mindre vasspest. Etter en hektisk halvtime++ var vi på plass og ikke lenge etter var det aktivitet på stanga mi med ett lite pip. 2-3 min senere dro det av gårde og jeg landet en hissig hannsuter på 1500+. Da trodde vi at det skulle løsne, men den gang ei. Noe fisk var bortpå methodballen og gav fra seg ett lite pip, men ingen flere fisk ble landet. Uten tvil den mest fortvilende turen vi har hatt på Juveren. På vei hjemover fant vi ut at vi skulle undersøke ett lokalt vann som vi har hørt spennende ord om. Og ett noen timers søvn og litt føde i kroppen var vi på plass. Fôret opp noen svimmer og rigget opp duppstanga. Turen var mest for å sitte i fred og ro, mens man observerte div aktivitet. Og nettopp aktivitet ble det nok av. Det var fisk oppe og vaka i overflata konstant. Var nesten som at vannet huset store mengder med spedalsk ørret på 500-1000g. Ettersom det var null aktivitet på fôrplassene rigget vi om og prøvde i overflata med mark i håp om å kunne avdekke hva det var som beitet i overflata. Fikk ett par merkelige napp som ikke satt og med en stor del ettertanke tror jeg ratt at det er karuss som oppfører seg helt utenom det vanlige (kanskje småkærp). Fant ut i ellevetidene av vi like gjerne kunne dra hjem. La uti resten av fôret i håp om at fisken kanskje går ned og tilvenner seg, slik at de blir mer fangbare i fremtiden.
Ser ut til at vannstanden har gått ned siden forrige helg så Lørdag - Søndag skal det satses brasme. Forhåpentligvis blir det en litt mere munter oppdatering da..!!
tirsdag 28. juni 2011
Mere TRØKK
fredag 29. april 2011
De siste stamturene i funnefoss.
Det er også veldig mye smånapping i funnefoss som kan tyde på at det er en god del harr som sutter litt på rekene. Den største harren som har blitt med opp er på 610gram.
I morgen avslutter jeg påskerferien med en tur etter karpe før jeg setter kursen opp mot Lillehammer igjen for å begynne med eksamens forberedelser.
Vi får håpe at det kommer ut en rapport til i morgen kveld :)
søndag 24. april 2011
Endelig er våren kommet på både godt og vondt.
Jeg og Sondre tok turen ned til funnefoss på skjærtorsdagen den 21.04 og når vi kom ned til der vi skulle fiske så var det enda mere vann og trua sank veldig. Men vi fikk ihvertfall satt oss ned ett sted og fikk mikset sammen litt for og rigget opp utsyret.
Vi var på plass 1630 og etter ca 20 minutter med fiske rykket det til i stanga mi. Årets første tilslag satt og opp kom det en nydelig stam på 1720 gram og 50cm. Dette var ny pers for meg og jeg var allerede strålende glad!
Men det sluttet ikke der! ca en halvtime etter dette rykket det skikkelig til og etter en god og deilig fight kom det opp en stam som var over et av mine fiskemål som jeg har satt med denne sesongen. Nydeligheten veide 2440 gram og den var hele 55 cm lang! Det er vel ikke noen vits å skrive noe mere, men heller la bildene få lov til å prate for seg.
Ny Klubbrekord i SFK Eidsvollingen
Håper vi ses snart igjen!
Jeg fikk 4 stam på denne turen og Sondre fikk 3 med en topp på ca 1600gram
Med våren kommer også den obligatoriske turen til det lokale karpevannet og da fant jeg og Sondre ei karpe på ca 4.5 kg som fløyt med buken opp. Vanskelig å si hva som har skjedd, men vi får håpe at det ikke er flere som har gått med under årets harde vinter.
mandag 24. januar 2011
Vorma (svanefoss)
NB: husk fiskekort, mye sherriff-virksomhet i dette området :P
Kart med plasser
Transjøen
Abboren i vannet var det folk var ute etter tidligere og det meste ligger til rette for at vannet skal huse noen store eksemplarer. Vanlig pimpelfiske har resultert i gode fangster av fisk opp mot halvkiloen.
Mort er den siste arten som er registrert i vannet. I motsettning til de fleste andre vann i nærområdet hvor morten er mangetallig og liten av vekst er det langt færre og større individer i dette vannet. Dog virker det ikke som at morten kommer opp mot specimenstørrelse.
Joda, det går stor gjedde her (ref bitemerket). Er bare det å få`n :P
Kart
Bunntjern
Kart
Vorma (sundet)
Kart med område beskrivelse