søndag 16. mai 2010

Ny pers på stam i siste liten.

Litt flaks skal man ha heter det.
Rett føre en treg dag var over og stengene var pakket ned, smalt det på ny pers på stam. Hadde je dratt inn den stanga først, eller om vi hadde begynt å pakke 20 sek tidligere så hadde den aldri blitt en realitet.
Fisken veide 2340g og var 54cm lang.

Når vi kom hjem så viste det seg at jeg hadde glemt igjen håven. Derfor bestemte jeg meg for å ta en tur dagen etter. Denne dagen skulle det også vise seg at jeg hadde marginene på min side. I det jeg har kommet frem og så vidt begynt å tusle mot fiskeplassen, kommer det 3 stykker ruslende mot meg. Jeg hadde tenkt å spørre om de hadde sett håven, men føre jeg får sagt no så ser jeg håven min i hånda på han ene. Det utspilte seg ingen dramatikk meg å få overlevert håven, men hadde jeg vert 2-3 min senere så hadde jeg nok ikke sett den håven igjen. Ved fiskeplassen hadde Stein fra Sfk laken akkurat slått seg til. Han hadde hørt nyheten om at jeg hadde fått bra stam her dagen føre fra KJS som hadde stått ovenfor meg og Kjell på fangstdagen. Denne dagen her skulle også vise seg å bli treg. Mens Stein var tilstede fikk vi bare en buk hver. Etter at Stein dro ble det etterhvert litt mer fart i buken og jeg fikk 3 midsize buk. i det lysten på å pakke sammen kom smygende så fikk jeg ett ordentlig stamhogg som ikke satt. Valgte å true litt vidre og etter en liten stund nappet det forsiktig i den ene tuppen. Nappet var av typisk vederbuk karakter, men i det tilslaget satt skjønte jeg fort at det ikke var tilfelle. 10 sek ut i fighten smeller det til på den andre stanga også. Trodde først det var fisken jeg hadde på som var i kontakt med sena, men skjønte fort at det ikke var tilfelle i det jeg ser stanga hoppe av stanghvilern. Tar tak i den andre stanga med venstre hånda og setter press, men da var jaggu fisken borte. Så nå var plutselig ikke tida på min side lenger ;)
Fisken som satt var en medium fisk på 1370gEtter dette dobbelthugget trodde jeg ting begynte å skje, men det ble med den ene stamen.

2 kommentarer:

  1. Takk for igår Sondre. Det ble litt mer action etter at jeg dro ja. Synd med den som ikke satt.

    -Stein

    SvarSlett
  2. Hehe, så ikke kommentaren din føre nå. Jo det ble litt mer action utover kvelden, men ikke noe ekstremt. Var ute 2 dager senere også og da hadde vannstanden gått kraftig opp. Da var det virkelig fart i stamen, og jeg dro opp 8 stykk. Men de var av ganske labert kaliber 700-1400.

    Sondre

    SvarSlett