tirsdag 2. april 2013

Røten møkkapåske.!!

Slenger inn en bittelien statusrapport. Har hatt 3 turer i hjemlige trakter i påska uten noe å skrive om egentlig. Ettersom det fortsatt ligger en spiral med is i de fleste lokale borreskogsvann så var ikke lysta på en tur på isen særlig stor, til tross for godvær. Isteden ble det en tur i elva, hvor trua var ganske bra. Helt utrolig hvor god sikt det er der på denne tida og vi fikk hvertfall noe godt ut av turen mtp kartlegging. Fangsten besto forøvrig av gjedder, mener å huske at Kjell fikk 5-6 og jeg fikk 3-4. Etter det ble det ett par turer i stryket etter harr, første tur bydde på kald vind is i ringa og null fisk, andre tur kjørte jeg solo og med like dårlig uttelling..
Forøvrig så var jeg også en tur på pilkekonk i år. Fjerde året jeg er med på brekken konken, noe som begynner å bli tradisjon. I motsetning til tidligere år så var det kaldt i fremkant av årets konk (-31 om natta) og håpet derfor om å endelig få oppleve en konk på haugatjønna uten overvann, men nei da. 2000 ferdig borra 150mm høl på ett lite tjønn med metertykk og tung is sier vell nesten seg selv, men selvom arrangørene advarte mot overvann trodde nok ingen hvor sinnsykt jævlig det faktisk var. Starten gikk på en litt annen måte i år og det tror jeg var bra. De omtrent 600 deltakerne ble stilt opp langs den ene langsida og arrangørene hadde gitt melding om at barn og deres foresatte skulle få gå først utpå for å unngå at unger blir trampa ned (som har skjedd tidligere år). Men når en 3-4 luringer fant ut at de skulle tjuvstarte føre noen hadde kommet utpå var helvete i gang. De første 50 metra virket isen helt fin ut, men plutselig forsvant høyrebeinet og jeg lå langflat og svømte i overvann, og like etterpå lå vi i ei mølje og kava mot høla i "govika". Sliten og med blodsmak i kjeften fikk jeg ålå meg fram til ett egna hull, men overvannet var fortsatt såpass at det lå over isfiskedunken når jeg slengte rævva nedpå. Takke faen for at det var sol og vindstille. Når startskuddet gikk viste det seg at jeg hadde valgt rett høl for kort tid etter hadde jeg 9 røyer på isen. Etter den første halvtimen daua det helt på spotten jeg satt så jeg fant meg ett nytt område hvor det ikke hadde vært så mye fiskere og klemte meg inn mellom to barnefamilier. Fikk etterhvert lokka noen røyer inn under hølet med ivrig rykking i blinken og fikk landa 4 stk føre de plutselig forsvant igjen. Tusla tilbake til det forrige hullet hvor folk hadde startet å forsvinne fra og 5min føre sluttsignalet kjenner jeg det begynner å slå i skjea. Kjenner at røya er bortpå å smeller til skjea en 4-5 ganger føre stikka gir motstand og opp kommer dagens nest største fisk i hele konken og jeg kjenner lukta av pallen.
Etter innveiing viste det seg at det holdt til 2.plass og det er jo ikke verst for en som er langt fra noen konk-pilker. Premien var dog ganske røv, men man kan ikke forvente så mye når 600 deltakere spytter inn ca 11000kr til konken som i tillegg er sponset av div aktører. Premien var forøvrig ei røten daiwa snelle+stang med semirøten monosene og ett utvalg flotte aure-sluker, JIPPI. Skjønner ikke hvorfor en pilkekonk ikke har pilkeutstyr som premie, og forøvrig hvorfor ikke gi meg ei snelle til prisen av hele 2.premien, da hadde jeg hvertfall hatt noe brukbart.?!
Uansett så er det jo opplevelsen som er det man drar dit for, og det er artig, liknende texas tendenser på en pilkekonk skal man nok lete lenge etter. Og blodsmaken jeg hadde i kjeften etter årets start er nok noe jeg ikke kommer til å glemme med det første.
Her er ett herlig, småblodig, fingra tredd gjennom gjella, dau fisk, blaut pilker som har slengt dressen til tørk bilde av den største røya jeg tok. 1460g (totalt ble det 14 fisk på rett under 4kg, ergo dårlig snitt på resten)

Heldigvis er påska over for denne gang, dog ser det dystert ut mtp tidlig vår i år. Får smøøøøøre seg godt inn med tålamod og tenke på smaken av grunnfôr som man kjenner når man sitter å biter negler i det suterboblene nærmer seg duppen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar