lørdag 13. juli 2013

Ny pers på suter!

Det har blitt veldig lite med oppdatering fra min side den siste tiden. Grunnen til dette er at jeg har prioritert skolearbeid, og at de småturene jeg har hatt, har gitt veldig dårlig uttelling. Forrige uke dukket det opp en mulighet til å ta ett par netter ute ved stengene. Hadde egentlig planlagt tidligere i år at jeg skulle ha en satsningstur etter suter, så valget denne gangen var egentlig lett. Det måtte bli suter!. Problemet denne gangen var å velge hvor jeg skulle dra. Etter litt grubling fram og tilbake falt valget på et velkjent vann som ligger i Sørum kommune.

Sondre hadde hatt et par døgn ved vannet før jeg hadde mulighet, der han rapporterte om veldig tregt fiske, og med lite aktivitet generelt sett. Men når man først hadde bestemt seg, så har man bestemt seg, så planene ble ikke forandret. Dagen i forveien prøvd jeg alt jeg kunne for å pakke så lett som overhodet mulig, siden det er et godt stykke å bære utstyret fram til der jeg skulle fiske. Fant fort ut at det å pakke lett, er umulig for en som driver med meitefiske.

Når klokken ble 1900 var alt av utstyret ferdig rigget, og agnene kunne få sine første kast ut på spotten der jeg skulle fiske. Etter at agnene hadde ligget ute i ca en times tid, kom det velkjente hylet fra nappvarslerne. Når jeg var på vei mot stengene var jeg sikker på at jeg skulle lande årets første suter, men da jeg løftet stanga opp, var fisken borte. Vannet er som kjent rimelig tregt, så det var nesten så man fikk lyst til å pakke sammen for å dra hjem igjen. Jeg fikk omvendt tankene, og fikk kastet ut alle stengene på nytt, og åpnet i stedet en halvliter. Etter noen øl, fant jeg ut at det var like greit å legge seg i posen, slik at man kunne stå opp tidlig dagen etter.

Alarmen (for så vidt feil alarm) vekket meg klokken 0500. Det første jeg gjorde var å rekaste stengene, før jeg fikk satt på morgenkaffen. Da klokken var 0645 satt jeg med dagens andre kaffekopp, og hørte på morgensendingen på radioen, da det plutselig begynte å hyle i varsleren.  Fikk fort tak i stanga, og kjente med engang at dette var en fin suter. Den hadde 3- 4 skikkelige utras, og etter hvert havnet det en fin hannsuter i håven.  Jeg fikk lagt den over i en karpesekk, mens jeg fikk satt opp kameraet, og funnet frem det jeg trengte for å veie og måle fisken. Det var utrolig deilig å se at vekta viste 2810 herlige gram, og at lengen var 56 cm. NY PERS! Etter at jeg hadde tatt noen bilder, fikk fisken friheten sin tilbake.
I etterkant ser jeg at jeg må ha vært borti objektet etter at jeg hadde fått stilt det inn, så kvaliteten på bildene er ikke så optimalt som det burde. Men akkurat det bryr jeg meg ikke så mye om!.  Her er noen bilder:

Litt seinere på dagen hadde jeg enda et skikkelig run som ikke satt. De første 24 timene hadde jeg til sammen tre run, der bare det ene endte opp med suter på land. Skal egentlig være fornøyd at man fikk en suter, men er fortsatt litt kjedelig at de to andre ikke ble med opp. Neste gang får jeg revurdere riggene for å prøve å finne noen som fisker litt bedre. Den andre dagen jeg var der fikk jeg besøk av Sondre, som hadde bestemt seg for å fiske noen døgn til siden jeg hadde hatt så mye aktivitet. Både jeg og Sondre blanket resten av turen, og vi ble veldig plaget av mort. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar