tirsdag 22. april 2014

Mort, Abbor, stam!

I påsken har jeg vært ute 4 turer, mens Sondre har vært ute 7 turer der fokuset har vært mort, abbor og stam.

Mandag 14. april. Abbor
Sondre var ut på ett "mårraspass" etter abbor i håp om at god-fiske skulle forsette. Kort fortalt så var det meget tregt og sur nordavind. Fikk 2 eller 3 (husker ikke helt) abbor på rundt 4 hg, men hufisken var stinn, så en større hufisk nå vil kunne dra vekta ett godt stykke lenger ned enn normalt.

Tirsdag 15 april. Abbor
Sondre måtte ut en tur til, denne gangen ett kveldspass. Fortsatt meget tregt og kun ett par borrer i samme dimmen som forrige dag + like sur nordavind var alt å rapportere fra denne turen.

Onsdag 16. april. Mort
Sondre måtte få litt action på stenga så da gikk han for mort i håp om litt mer trøkk. Grisetregt i starten, men plutselig var det fart på swimmen og han lugga opp 4 raske, med 2 toppfisker på 650g.


Torsdag 17. april. Tur etter mort.
Hadde først en tur etter mort torsdag 17.april sammen med Sondre. Vi hadde sjekket yr, pent og storm flere ganger i løpet av dagen, og dagen før og kommet fram til at det skulle regne mindre utover kvelden. Vægudene var i mot oss og vi endte opp med skikkelig ruskevær. Det dukket opp noen få mort, men vi opplevde ikke noe skikkelig trøkk. Jeg endte opp med toppfisken for dagen på 680 gram og 37 cm. Det var ny pers for meg, så jeg var kjempe fornøyd med starten av påsken.
Fredag 18. april. Glommatur etter stam.
Fredag vendte vi nesen mot Glomma for å fiske stam. Når vi kom fram var det veldig lav vannstand, og litt spesiell vannføring. De første timene var skikkelig trege, men etter at Sondre satset på en stang nærmere land begynte det å skje noe. Hadde en del aktivitet noen timer der Sondre landet en del stam og vederbuk. Største stammen vi fikk på denne turen var ca 1300-1400 gram.

Lørdag 19. april. Mort
Sondre hadde lyst på enda mer mort og prøvde ett kveldspass til. Var tregt tvers igjennom hele passet men han fikk landa en meget godkjent mort på 810 og 39 cm.Søndag 20. april. Abbor
Søndag valgte vi å dra en tur til godelva for å se om vi fikk lurt opp noen abborer. Med en gang vi kom til plassen hadde vi aktivitet i ca en og en halv time der vi fikk lurt opp to godkjente fisk. Sondre fikk den største som veide 1110 gram og var 43 cm, mens jeg fikk en på 980 gram og 40 cm. Resten av kvelden var skikkelig ræva der vi ikke fikk lurt opp noen flere.


Nesten kiloen. Manglet ynkelige 20 gram. 

 Turens største abbor. 1110 gram og 43cm med hannfisk.

Mandag 21. april. Ny tur etter stam i Glomma.
Mandag vendte vi nesen igjen mot Glomma for å se om forholdene der nede var litt, slik at vi kunne lure opp noen fine stam. Når vi ankom plassen møtte vi Karl Johan som var godt i gang med å dra opp mengder av vederbuk. Etter å ha vurdert hvor vi skulle fiske, endte vi opp med å fiske i ca det samme område som sist. Mens Karl Johan hadde skikkelig trykk på sin plass, hadde jeg og Sondre veldig lite aktivitet. Litt utpå kvelden dukket det opp en stam som ca var over kiloen. Litt senere fikk jeg en på 1230gram. Sondre fikk bare vederbuk denne kvelden, så rollene fra sist tur var byttet om. Når vi drev å pakket kom turens største fisk opp. Det ristet kraftig i staga, og opp kom det en fin fisk på 1790 gram og 53 cm lang.
1790 gram og 53 cm. Mangler 210 gram for å oppnå årets mål på stam!


1 kommentar:

  1. Veldig bra gutta, imponert! Takk for nok en fin rapport og gratulerer.

    SvarSlett