lørdag 14. januar 2012

+20 gram ;)

Torsdag var jeg utpå etter laka igjen. Var litt lav temp og når det begynte å blåse ganske kraftig vurderte jeg å droppe passet ganske tidlig. Men med vinden kom også tempen. Gikk fra -6 til ikke mer enn -2 i løpet av kort tid og vinden avtok også. Det var veldig tregt frem til kl 21.00 da begynte det å skje ting. Hadde en del fisk som tok, men ingen av de som jeg fikk kroka og opp av hølet var av noe særlig størrelse.

I dag så var jeg atter en gang ved lakespotten. Det blåste som f**** men det var nesten 0 grader. Selvom det var "mildt" holt snøen seg tørr og det føltes som at kjakan ble sandblåst hvis man snudde trynet mot vinden. Fiskemessig gikk denna dagen mye bedre enn Torsdagen. Kl 17.15 så var første laka oppe på matta, og den tikka inn til hyggelige 2820g og 66cm. Bra start og en fin fisk med stilig farge og mønster.
Etter denne gikk det slag i slag og utsetta fikk kjørt seg. Noe størrelse var det dermed ikke. Satt også med ei stikke og dunka i dag, men utsetta utklassa dunkinga, hvertfall antallmessig. For kl 20.00 fikk jeg det første og eneste nappet jeg hadde med stikka. Opp av hølet kom en fin fisk som jeg med en gang så var over 3. Målte lengden til 73cm og veide den til 3410g. Ny pers med 20 gram :) Vurderte å ta ett portrettbilde men det blåste på det verste akkurat da, og jeg lot laka ligge lunt nedi pulken istedetfor å tulle noe videre med den. Ettersom vekta og lengden var så nærme laka som jeg fikk på onsdag, så måtte jeg undersøke om det var den samme. På kameraet så fikk jeg det bekreftet. Hadde nesten forventa at denne burde være færdig utgytt ettersom rogna virket så løs på onsdagen, men den var fortsatt like løs og hun venter nok fortsatt på den "rette" :P
I mårra må jeg ta en liten pause, kjenner lakefisket tar på :P

2 kommentarer:

 1. Grattis x 2. Du skal ha kudos for å orke å guttse såpass etter norges kaldeste fisk. Brrr. Vi i UT har gitt opp den fisken for lengst.
  Lykke til videre, plutselig sitter 4 kilos`n.

  Robin

  SvarSlett
 2. Takker. Håper 4 kilosen sitter i mårra. Blir nok siste tur i glomma denna vintern det, ettersom tempen fom tirsdag ikke rettferdiggjør C&R..
  Btw: Kan ikke gi opp Norges mest rocka fisk :P

  SvarSlett