torsdag 26. januar 2012

Ny pers på laka, men nå nærmer det seg nok slutten.

Etter noen dager med strenge kuldegrader ble det i dag plutselig en del mildere. Igjen var det vinden jeg må takke for at tempen ble brukbar igjen. Det bar ut på den vante plassen og stenga var ute rett føre 17.00. Rett føre kl 17.30 kom den første antydningen til fisk og opp kom en liten lakefant, kjappt etterfulgt av to små fanter til i det samme hullet. Rundt kl 18.00 så var det liv i det samme hullet igjen. Angeldonnet ble saaagte dratt nedover mot hullet. Var usikker på om det var noe som hadde kommet drivende med strømmen som hadde tatt tak i sena, men satte tilslag likeså. Men nei da, det var fisk, og en bra fisk! Oppe av hullet så jeg at denna virka diger ut, den virka hvertfall langt lengre ut enn noen laka jeg hadde fått tidligere. Vekta stoppa på 3610 og ny pers var ett faktum. Men vekta virket noe lav i forhold til lengden som var på respektable 80 cm. Når jeg fikk sett nærmere på fisken så skjønte jeg hvorfor vekta ikke var noe høyere. Den virket helt slæskete ut i buken, mye maga men lite fyll. La fisken over på rygg og strøk langs buken, der var det ikke så veldig mye igjen utifra hva jeg kunne kjenne. Tydelig at denne dama var godt i gang med å gjennomføre sine biologiske plikter og kunne fort vert nærmere 3,8-3,9 hvis jeg hadde fått a ei uke tidligere. Uansett så var jeg storfornøyd med enda en forbedring av bestenotering.
Det ble bare ett kjedelig mattebilde ettersom jeg hadde prestert å legge igjen stativet til kameraet hjemme.

Fisken fortsatte å bite utover ettermiddagen, men kl 19.30 ble det helt dødt en times tid føre en ny madam hadde funnet frem til agnet. Ikke like stor, men en artig og nesten helsvart lake på greie 2410g fordelt på 62cm. Og her var magan fortsatt god og stinn, så det er fremdeles noen damer som ikke helt har latt seg overtale til å slippe rogna helt enda.
Mørk og tøff
Etter denne ble det ikke flere. Får vell prøve pån i mårra att, ikke mange dagene igjen nå føre nesten alle lakene er tomme.

2 kommentarer:

  1. Detta er fra glomma i Stor-elvdalen, så det er dessverre ikke lokalt tilknyttet i forhold til Eidsvoll..

    SvarSlett